Dobrodošli!

Stran je posvečena moji prvi obnovi motornega kolesa - NSU Prime V, ki sem ga podedoval od pokojnega tasta. Motorno kolo je bilo kompletno a potrebno popolne obnove. Precej delov je bilo zaradi dotrajanosti tudi potrebno zamenjati ali obnoviti. Več o obnovi tukaj...

NSU Pretis Prima V je bil za obdobje 60. let zelo napreden. Ima elektronski zagon (anlaser), direktni prenos moči na zadnje kolo, sodobno vzmetenje. Vožnja tega motocikla je izjemno zabavna in udobna - posebno doživetje. 175 kubični motor poskrbi za kar zadovoljive pospeške in odzivnost.

O moji Primi:

Skuter je izdeloval eden največjih proizvajalcev avtomobilov in motornih koles v tistem obdobju: NSU. Več o zgodovini NSU si lahko preberete tukaj... Leta 1960 je proizvodnjo motornih koles preselil v tovarno Pretis pri Novem Sadu v tedanji Jugoslaviji. Jeseni 1962 ga je v Selnici ob Dravi kupil prvi lastnik - moj tast in ga naslednja 4 leta vozil. Po tem je kupil avtomobil in Prima je pričela svoj skoraj 45 letni počitek v garaži. Do letošnje pomladi, ko sem ji s približno 120 urami dela ponovno "vdihnil" življenje.